olejek rycynowy - stosowanie na włosach

Olej rycynowy – kosmetyk doskonały?

Jamajski olejek rycynowy – co to właściwie jest a także czym się odróżnia od standardowego oleju rycynowego, jaki znajdziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, iż warto właśnie w niego inwestować?

Olejek rycynowy ma sporo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze stosowany jest do wzmacniania i pielęgnacji włosów. Poza tym nierzadko jest też używany między innymi do twarzy jak również rzęs.

Co w takim wypadku wyróżnia czarny olej rycynowy i z jakiej racji nabyć olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia forma jego produkowania. Jest on mniej groźny dla nas oraz nie zatyka porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też skóry. Po drugie jest to produkt w pełni ekologicny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

Jak używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

W głównej mmierze należy pamiętać o regularności albowiem bez tego możemy nie uzyskać oczekiwanych rezultatów badźć też będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W internecie można znaleźć bardzo dużo pomysłów uzytkowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba skrupulatnie zmyć produkt. Olej trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy. Dowiedz się także o tym, jak olej rycynowy wspomaga walkę z łupieżem.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten wyśmienicie sprawdza się też w przypadku brwi oraz rzęs. W przypadku rzęs należy uważać by olejek nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, aby po 2-3 tygodniach zobaczyć zadowalające wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to częstość użykowania jest podobna. Produkt najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem starannie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku usunąć.